Tilbake til oversiktsside
Rekrutteringsbloggen
23
.
07
.
1974
Samarbeidspartner ved rekrutteringsprosessen

Lytt til erfarne fjellfolk – også når det gjelder rekruttering!

Den gode gamle fjellvettregelen «Lytt til erfarne fjellfolk» er utgangspunktet for dagens artikkel. En vanlig fallgruve innen rekruttering er å tro at man sitter på hele bildet, og vet alt man trenger for å lage en stillingsbeskrivelse og kravspesifikasjon. Det er sjelden tilfellet.

Når du skal lage stillingsbeskrivelse og kravspesifikasjon er det betydningsfullt å ta hjelp av personer som faktisk jobber i, eller har jobbet i stillingen i stillingen, til å hjelpe deg med oppgaven. De kjenner arbeidsinnholdet best, kulturen, vet hvordan det er å jobbe der, arbeidsmengde, variasjon, de vanligste samarbeidspartnerne, fordeler med jobben etc. Dette er gratis rådgivning, og ansatte liker som kjent å bli involvert og å bidra.  

Du kan og høre deg før med folk i tilsvarende stilling utenfor din egen organisasjon. Sjekk med nettverket ditt om du finner slike der, eller noen som kan sette deg i kontakt med disse. Min erfaring er at mennesker liker å bli spurt og å hjelpe til. Folk som selv har førstehåndserfaring innenfor det samme feltet som du søker en kandidat til, kan hjelpe deg med å sette fornuftige forventninger og finne ut hvilke kvalifikasjoner som absolutt kreves for å gjennomføre jobben.

Hvis du bruker en samarbeidspartner på rekruttering, er det lurt å sette vedkommende i kontakt med de samme personene som jeg beskrev oven. Vi som bistår i en rekrutteringsprosess, har jo like stor interesse som du i få et godt utgangspunkt for å finne og velge rett person til stillingen til din rekruttering.

For ikke så lenge siden hadde jeg god nytte av å snakke med en venn som jobber i en lignende stilling som den jeg for tiden rekrutterte til. Hun kunne inngående opplyse meg om f. eks. ulike typer utdanninger og lønnsnivåer dersom jeg skulle ha en kandidat med kompetanse X, eller om det kanskje holdt med en kandidat med kompetanse Y (med et noe lavere lønnsnivå).  

 

I tillegg vil bransjefolk kunne hjelpe deg med faguttrykk, sjargong og hva ansatte i slike stillinger ofte er opptatt av.

Kort oppsummert gjelder fjellvettregelen «Lytt til erfarne fjellfolk». Du kan gjøre det ved å;
1)     Ta kontakt med ansatte i tilsvarende stillinger hos deg og be de om råd!
2)     Alternativt la en profesjonell samarbeidspartner løse oppdraget for deg!

Vi er her når du trenger oss, for å finne personene du mangler.

Linkedin - Din Rekruttering
DE SISTE ARTIKLENE FRA DIN REKRUTTERING
Rekruttering

Rekruttere selv eller benytte ekstern ekspertise?

Les mer...
Samarbeidspartner ved rekrutteringsprosessen

Lytt til erfarne fjellfolk – også når det gjelder rekruttering!

Les mer...
Analyse av personalbehov ved en oppsigelse

Spar penger – unngå nyrekruttering!

Les mer...
Rekruttering og feilansettelser

En feilansettelse koster deg fort en million! Her er tipsene for å styre unna fallgruvene.

Les mer...
Din Rekruttering AS - Logo
Besøksadresse:
Karl Johans gate 16, Oslo
Postadresse:
Tørnveien 2B, 0936 Oslo
+47 90 99 12 80
FacebookLinkedin
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Copyright © 2024 Din Rekruttering
Design & Programmering av Sanzero Designbyrå